Näimmie kuon ja virkkaan

Toisten ohjeita lukiessa on ihan hyvä tietää, minkälainen käsiala ohjeen tekijällä on. Minun käsialani on tasaista ja normaalia tai hieman löysää, ei missään nimessä tiukkaa. Jos sinulla on tiukka käsiala, huomio se puikkojen tai koukun paksuudessa. Minä käytän yleensä kaikissa ohjetta ohuempia puikkoja tai koukkua. Yhdistelen myös huoletta paksua lankaa ja ohuita puikkoja ja ohutta lankaa ja paksuja puikkoja. Jokainen saa sitten itse päättää, että onko siinä mitään järkeä.

Kutominen

Sukat kudon mieluiten varpaista varteen kaksi sukkaa yhtäaikaa, mutta perinteisellä tavallakin kudon silloin tällöin. Varsinkin silloin, kun kudon pienijalkaiselle naiselle tai lapsille. Oma mononi on siis kokoa 39, joten isojalkaisten naisten ja keskivertojalkaisten miesten sukat valmistuvat ongelmitta. Varpaista varteen -sukkia on helppo sovittaa ja saada juuri jalkaan sopivaksi, mutta jos sukkien saaja ei ole lähietäisyydellä, on helpompi ottaa varman päälle ja kutoa perinteisellä tavalla. Perinteisen sukan ohje löytyy esimerkiksi 7 veljestä -langan vyötteestä.
Poikkeuksena perinteiseen ohjeeseen, en koskaan tee välikierroksia kantapään kavennuksissa enkä kärkikavennuksissa. Kärjen kavennan aina niin, että jätän kavennuksien väliin kaksi kudottua silmukkaa. Puikkojen vaihtumiskohdassa kavennusmallini on siis 2 o yht, 1 o (puikko vaihtuu), 1 o, seuraavalla kahdella silmukalla ylivetokavennus.

Virkkaaminen

Muun kuin ketjusilmukkapötkän virkkaus on minulle vielä suhteellisen uutta, joten virheitä sattuu jatkuvasti. Silmukoiden lukumäärä muuttuu yleensä moneen otteeseen työn aikana ja kierroksen vaihtumiskohta siirtyy aina hieman. Pyrin huomaamaan virheeni ja oppimaan niistä. Tärkeintä on kuitenkin, että lopputulos on käyttökelpoinen ja hyvännäköinen. Ei sole muuten niin nuukaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti